Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita


Kiille:

3 liivatelehteä
3 ½ dl glögiä

Koriste päällä:

valkosuklaata

 

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat voisulalla. Murskaa piparkakut pussissa kaulimella. Sulata voi kattilassa ja lisää sekaan piparimurska. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Paloittele suklaa syvälle ruokalautaselle ja sulata mikrossa 200W lämmöllä välillä sekoittaen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi puolukat käännellen. Kaada täyte piparipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli. 

Laita glögikiilteen liivatelehdet likoamaan. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada loput glögit seoksen joukkoon ja nostele lientä lusikalla täytteen päälle. (Huom. nostele/sivele, ÄLÄ kaada, koska kuuma liemi menee täytteestä läpi ja sekoittuu täytteen kanssa). Hyydytä jääkaapissa väh. 2 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. 

Sulata koristeen suklaa (n. 2-3 riviä suklaalevystä) ja kaada kirkkaaseen pakastepussiin tms. Leikkaa pieni reikä kulmaan ja tee ristikkoa leivinpaperille. Anna olla huoneenlämmössä tai jääkaapissa ja leikkaa sitten paloja ja kasaa koristeeksi.